Bake Jеnsen: Evropa në prag të luftës

Jensen ka theksuar se shpenzimet e shteteve për mbrojtje janë rritur për 30 për qind, dhe kjo rritje do të vazhdon në të ardhmen.

291
Ministri i mbrojtës i Norvegjisë, Frank Bake-Jensen, në fjalimin e tij të mbajtur në “Shoqërinë Ushtarake të Norvegjisë”, ka deklaruar se në Evropë mund të plas lufta ndërmjet shteteve evropiane.

Ai ka shtuar se një konflikt luftarak do të kishte pasoja të rënda për shtetet skandinave.

“Situata është duke zhvilluar në atë drejtim ashtu që tani nuk është i paimagjinueshme konflikti ushtarak ndërmjet shteteve të Evropës”, ka theksuar Bake-Jensen.

Ai ka theksuar se shpenzimet e shteteve për mbrojtje janë rritur për 30 për qind, dhe kjo rritje do të vazhdon në të ardhmen.

Evropa është duke e përjetuar krizën më të thellë të emigracionit që nga Lufta e Dytë Botërore, krizë e shkaktuar nga konlfktet dhe luftërat në Afrikë dhe në Lindjen e Mesme.

Advertisement