32.9 C
Skopje
Sunday, August 25, 2019
Vendi per Reklame

Në Maqedoninë e Veriut investimet kapitale janë në nivel të ulët

Biznesmenët në Maqedoninë e Veriut thonë se janë shqetësuese të dhënat e muajit janar të këtij viti, ku thuhet se janë realizuar vetëm një për qind e investimeve kapitale, që janë projektuar në buxhetin e shtetit. Ndërkohë, autoritet qeveritare...

Lojërat e fatit “ikin” në Kosovë, 19 biznese me pronarë shqiptarë

Bixhozi dhe lojërat e fatit vazhdojnë të frekuentohen mjaft shumë nga qytetarët në thuajse në gjithë botën. Edhe në Kosovë në qindra lokalet e licencuara të këtij lloj biznesi luhen shuma të mëdha nga qytetarët. Nga ana tjeter shteti i Kosovës merr...

Shkupi në maj nikoqir i samitit të zonave të lira ekonomike evropiane

Shkupi do të jetë nikoqir i Samitit të zonave të lira ekonomike evropiane, që do të mbahet nga data 2 deri më 4 maj të këtij viti. Priten mbi 350 përfaqësues nga e gjithë bota, ndërsa organizator është Drejtoria për zona zhvillimore...

Propozim të ri të Ligjit për tregjet e gjelbra do të përgatis Qeveria

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e djeshme ka sjellë vendim që të mos jep mendim për propozim ligjin për ndërprerjen e vlefshmërisë së Ligjit për tregti të tregjeve të gjelbra sepse tashmë është miratuar vendim me të cilin...

Kariera.mk solli FACEBOOK-un në Shkup

Sot përfundoi me sukses një ngjarje shumë e veçantë me të cilën KARIERA.mk fillon serinë e trajnimeve ekskluzive për drejtuesit e resurseve njerëzore në kompanitë e Maqedonisë. Mbi 20 drejtorë të resurseve njerëzore nga kompanitë e ndryshme...

Mario Centeno – Rreziqet politike ngadalësojnë ekonominë e Eurozonës

Ekonomia e eurozonës po ngadalësohet kryesisht si rezultat i rreziqeve politike. Kështu u tha gazetarëve herët ditën e sotme kryetari i ministrave të financave të eurozonës, Mario Centeno. Komisioni Evropian uli ndjeshëm parashikimet për rritjen ekonomike të eurozonës për...

Projekte të përbashkëta në fushën e energjisë mes Kosovës dhe Maqedonisë

Ministri Lluka shprehu interesim për projektin e gazifikimit pasi kjo krijon mundësi të zhvillimin në dyja vendet. “Përgatitja e projekteve të përbashkëta do t’u mundësoj dy vendeve prezantimin e tyre para investitorëve të huaj, në mënyrë që të sigurohen...

Bezos – National Inquirer, në fokus të medias për përplasjen e tyre

Botuesi i “National Enquirer” tha të premten se do të shqyrtojë pretendimet për shantazh të bëra nga shefi ekzekutiv i kompanisë “Amazon”, Jeff Bezos. Ky i fundit ka akuzuar tabloidin se e ka kërcënuar se do të publikojë foto intime të tij,...

Shqipëria u rrit 4.1%. Komisioni Europian: Borxhi zbriti në 67.1%

Në raportin 3-mujor për ecurinë ekonomike të vendeve kandidate, komisioni vëren se ky është viti i pestë radhazi që rritja ekonomike e Shqipërisë përshpejtohet duke gjallëruar edhe tregun e punës: “Papunësia totale në Shqipëri zbriti në 12.6 për qind, ndërsa papunësia e...

Rezervat e devizave e tejkaluan kufirin prej 2.8 miliardë euro

Më 31 dhejtor 2018, gjendja e bruto rezervat e devizave ishte 2.867 milionë euro, që paraqet rritje prej 158,1 milionë euro, krahasuar me fundin e tremujorit të tretë të vitit 2018, tregojnë të dhënat më të reja të Bankës Popullore.

Lexo dhe:

Nëse Parlamenti e voton ndryshimin e emrit, Greqia do të ndalë bllokimin e Shkupit...

Sot nisë faza e tretë dhe përfundimtare e ndryshimit të Kushtetutës ne Parlamentin Maqedonisë, në bazë të marrëveshjes së Prespës me Greqinë.

“Bota pa internet”, çfarë do të ndodhë 48 orët e ardhshme?

Eldar Murtazin, analist i Grupit të Kërkimeve Mobile, shpjegoi se përdoruesit e internetit mund të përballen me disa vështirësi brenda 48 orëve. Mund të...

Pas Gjermanisë edhe Japonia ofron vende punë për emigrantët

Pas Gjermanisë që ka paralajmëruar një hapje të dyerve për emigrantët që kanë interes të punësohen (1.6 milion vende pune),  një tjetër vend po...

Shpallet epidemia e fruthit në Shkup

Ministria e Shëndetësisë shpalli epideminë e Fruthit në territorin e Qytetit të Shkupit për shkak të 12 rasteve të reja të...

Vazhdon avazi i vjetër i shpenzimeve të larta për semimaturë dhe maturë

Muaji maj dhe qershor janë muajt me shpenzime më të larta për familjet që kanë semimaturantë dhe maturantë. Madje, vitet e fundit...