18 C
Skopje
Monday, May 20, 2019
Vendi per Reklame

Studimi/ Kush punon më gjatë, ka më pak produktivitet

Duke krahasuar të dhënat nga ekonomitë e konsoliduara të Bashkimit Evropian në 2018, studimi doli në përfundimin se ndërsa punonjësit me kohë të plotë në Britaninë e Madhe, kanë javën më të gjatë të punës, ata janë edhe nga më pak produktivët,...

Shtrenjtohen derivatet e naftës në Maqedoninë e Veriut

Pas një serie të reduktimeve në çmimin e derivateve të naftës në tregjet botërore çmimi i naftës fillon përsëri të rritet, gjegjësisht në 70.422 dollarë për barel dhe kjo ka ndikuar në rritjen e çmimit të derivateve të naftës në Maqedoni.

Sa mund t’i kushtojë ‘Facebook-ut’ një orë ‘blackout’?!

Kohët e fundit rrjetet sociale ‘Facebook’, ‘Instagram’ dhe ‘Whatsapp’ po përballen me probleme të vazhdueshme teknike duke ndërprerë për disa orë shërbimin për përdoruesit e tyre. Po sa i kushton kompanisë ‘Facebook’ një ‘blackout’(ndërprerje) i tillë?  

Banka Botërore do të miratojë 420 milionë dollarë për projekte infrastrukturore dhe investim në kapital njerëzor

Strategjia përfshin edhe projektin për reforma në bujqësi për zhvillimin e qendrave përçuese, si dhe projekte për mbështetjen e reformave për zhvillim në arsim dhe shëndetësi dhe projekti për reformë pensionale Ministri i Financave Dragan Tevdovski, pas takimit me...

Largimi i punonjësve të kualifikuar, problem për ekonominë në Maqedoninë e Veriut

Punonjësit me arsim të lartë në vend para së gjithash i nevojitet shtet i qëndrueshëm i cili ekonomikisht është i lidhur me BE-në. Në këtë mënyrë hapen më shumë mundësi për investime dhe për shfrytëzimin e fondeve që janë në dispozicion. Ky...

Banka Botërore me raportin optimist për vendet e Ballkanit Perëndimor

Rritja e mëtutjeshme e ekonomive të Ballkanit Perëndimor në periudhën 2019-2020 të jetë me një normë mes 3.5 dhe 3.7 për qind ndërkohë që BeH, Kosova dhe Maqedonia e Veriut pritet të kenë një rritje mbi mesataren rajonale Sipas...

Politika tatimore në Maqedoninë e veriut ndryshimet priten deri në qershor

Biznesi në Maqedoni kërkon që të gjitha ndryshimet në politikën tatimore të miratohen deri më 30 qershor, ndërsa të hyjnë në fuqi prej fillimit të vitit të ardhshëm. Këto ndryshime tatimore të vendosen në kalendar tatimor që do të jetë kornizë kohore...

Qeveria e Maqedonisë nuk pajtohet me parashikimet e BB-së

Pavarësisht parashikimit të Bankës Botërore se ekonomia maqedonase këtë vit do të rritet për 2.9%, nga Qeveria shprehen optimist se PBB-ja në vitin 2019 do të ketë rritje më të lartë se sa projektimi prej 3.2%. Sipas zëvendëskryeministrit...

Sipas profesorit Sllaveski: Qeveria ka ndaluar rritjen e pensioneve me reformat e bëra

Anëtari i Komiteti Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së, Trajko Sllaveski në konferencë për shtyp tha se qeveria me reformat e bëra ka ndaluar rritjen e mëtejshme të pensioneve. “Me pagën e marsit, ka një rritje minimale të pensioneve prej 0.7 për...

Banka Popullore: Bankënotat e reja nga 500 denarë do të dalin në qarkullin nga viti 2020

Nga fillimi i vitit 2020 bankënotat nga 500 denarë do të dalin me emrin e ri të Bankës Popullore, ndërsa pas tre mujorit të dytë të vitit të ardhshëm do të ndryshohen edhe letrat 10 denarë me ermin e ri.

Lexo dhe:

Rama zbulon emrin e zëvendëskryeministrit të ri

Kryeministri Edi Rama, pasi njoftoi ndryshimet e shumta në kabinetin qeverisës, zbuloi në fund se kush do të jetë zv/kryeministri i ri i vendit. Emri...

Avokati i Çavkov: Klienti im nuk ka nevojë për amnisti, do të dëshmoj pafajësinë...

I akuzuari Mitko Çavkov nuk ka deponuar kërkesë për amnisti, ka pohuar avokati i tij Sashko Dukovski. Në një deklaratë për mediat Dukovski...

Siljanovska prioritet ndaljen e emigrimit të rinjve, nëpërmjet arsimit cilsorë dhe përmirsimit të kushteve...

Kandidatja nga radhët e VMRO-DPMNE-së, Grodana Siljanovska Davkova me qytetarët në Pehçevë tha se “nëse kthimi i jetesës është t’i çoni ata...

Hysaj drejt Interit

Një kohë të gjatë është spekuluar për një transferim të Elseid Hysajt te Chelsea. Mirëpo, gjërat kanë ndryshuar dhe mbrojtësi shqiptar mund...

Kandidati për President Vllatko Gjorçev nga VMRO-DPMNE shprehet i gatshëm t’u zgjasë dorën shqiptarëve

Partia opozitare maqedonase, VMRO-DPMNE i kthen sytë nga shqiptarët. Anëtari i saj, Vllatko Gjorçev shpalli kandidaturën për President dhe shprehet i gatshëm...