24.5 C
Skopje
Saturday, August 17, 2019
Vendi per Reklame

Banka Botërore: Me këtë tempo Maqedonisë i nevojiten 70 vite për t’i arritur standardet e BE-së

Në qoftë se nuk ka një politikë sistematike ndaj shkallës së korrupsionit, nuk mund të ketë as rritje të qëndrueshme ekonomike, ky është njëri nga konstatimet e Bankës Botërore në analizën treguesve ekonomikë të vendit. Mundësi për rritje ekonomike ka, por duhet të bëhet në...

Rajoni i Shkupit paraprinë në PBB!

Sipas të dhënat nga Enti Statistikor i Maqedonisë, rajoni i Shkupit paraprinë në Prodhimin Bruto të Brendshëm në Maqedoni. Nga gjithsej 8 rajone ekonomike në Republikën e Maqedonisë, rajoni i Shkupit merë pjesë me 43% në PBB Rajoni i Shkupit është kontribuuesi më i madh...

Për dy ditë me radhë çmimi i naftës dhe vlera e dollarit po bien!

Vlera e dollarit për dy ditë me radhë po përjeton një rënie në raport me gjashtë monedhat kryesore botërore, gjë që bën që edhe çmimi i naftës gjithashtu të përjetoj një rënie. Indeksi i dollarit, i cili tregon vlerën e monedhës të SHBA-ve në raport...

Maqedonia sot ka 1.596.000 banorë, sipas disa akademikëve

Administrata publike të ndahet në dhjetë qytete të mëdha. Kjo është një prej zgjidhjeve për zvogëlimin e numrit të të rinjve që largohen nga vendi dhe për të avancuar klasën e mesme. Ky është plani i profesorit universitarë, Marjan Bojadziev, i cili sot  u...

Policia Financiare nis hetime në Qendrën Kulturore të Tetovës

Para më shumë se katër vjetëve, me nënshkrimin e Kiril Bozhinovskit, atëherë sekretar i përgjithshëm të Qeverisë, ekzekutivi ka obliguar Qendrën e Kulturës në Tetovë të modifikojë projektin për ndërtimin e objektit të ri multi-funksional. Në seancën e 184-të, më 29 janar të vitit...

Bekteshi: Ligji për tregjet e gjelbërta nuk do të shtyhet

Ligji për tregti nëpër tregjet e gjelbra do të zbatohet nga 1 janari. Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi është i prerë se nuk ka hapësirë për anulim, siç kërkuan shitësit, por u premtoi se nëse gjejnë zgjidhje të përbashkët për ndryshimet në ligj, kjo...

Shumë vende të rajonit do të rrisin pagën minimale në 2019, Maqedonia mbetet në fund

Pas analizës  të bërë për gjitha shtete në Ballkan, mund të konstatojmë se vetëm Mali i Zi me ligj e ka pagës minimale më të ulët se  Maqedonia. Në fund të vitit 2018, Maqedonia ka rrogën minimale 196 euro, që është më pak më shumë...

Tevdovski “ëndërron” për zvogëlimin e normës së interesit për qytetarët dhe bizneset

Nëse vazhdon trendi i uljes së normave të interesit nga Banka Popullore kjo do vërehet posaçërisht tek kreditë për kompanitë, thotë ministri i financave Dragan Tevdovski. Këtë konstatim nga aj vjen një dita pasi Banka Popullore uli normën bazë të interesit, me çka politikën...

Forbes: Si bunkerët e komunizmit u rikthyer në biznes në Shqipëri

Bunker
Përgjatë fshatrave shqiptarë dhe luginave malore janë qindra e mijëra fortesa të betonuar. Këta bunkerë u ndërtuan nga vitet 1960 deri në vitet 1980, gjatë qeverisjes komuniste të Enver Hoxhës. Prestigjiozja “Forbes” i ka kushtuar një artikull bunkerit të Shqipërisë. Në kohën...

Investitorë e huaj të pakënaqur nga Qeveria e re

Këshilli për investitorë të huaj  ka dalë me vërejtjet për sa i përket kushtet dhe klimën e biznesit që ofron Qeveria e re. Mungesa e kuadrit të kualifikuar, klima e paparashikueshme e biznesit, ndërrimi i shpeshtë i ligjeve, investimet e pamjaftueshme në infrastrukturë, mungesa...

Lexo dhe:

Një shqiptar pritet të zgjedhet kryetar i Kuvendit të Turqisë

Mustafa Shentop, zgjidhet kandidati i partisë qeveritare në Turqi, Drejtësi dhe Zhvillim (Partia AK), për postin e kryetarit të kuvendit, pasi kryeparlamentari...

Komisioni për Antikorrupsion hedhë poshtë ankesat e parashtruara nga VMRO-DPMNE

Komisioni për Parandalimin e Korrupsionit hodhi poshtë shumicën e ankesave të VMRO-DPMNE-së për abuzime të mundshme të zgjedhjeve. Ata vlerësuan se Bashkia...

4 arsye se pse nuk duhet të kryejmë vetëvrasje – sipas Dr. Jordan Petersonit

E kam ndërmend të bëj vetëvrasje së shpejti. E pse jo!? Dhoma ra në një qetësi shurdhuese. Audienca, e...

Anulohet seanca e sotme për rastin e Almir Aliut

Është anuluar seanca për rastin e Almirit, pasi avokati Asmir Alispahiq duhej të ishte prezent në gjykimin për rastin e Kumanovës.

Targat e veturave ndërrohen për katër muaj, përkohësisht do të përdoren afishet NMK

Ministria e Punëve të Brendshme do të fillojë dhënien e tabelave të reja të regjistrimit në afat prej katër muajve.