24.5 C
Skopje
Saturday, August 17, 2019
Vendi per Reklame

Banka Botërore me raportin optimist për vendet e Ballkanit Perëndimor

Rritja e mëtutjeshme e ekonomive të Ballkanit Perëndimor në periudhën 2019-2020 të jetë me një normë mes 3.5 dhe 3.7 për qind ndërkohë që BeH, Kosova dhe Maqedonia e Veriut pritet të kenë një rritje mbi mesataren rajonale Sipas...

Politika tatimore në Maqedoninë e veriut ndryshimet priten deri në qershor

Biznesi në Maqedoni kërkon që të gjitha ndryshimet në politikën tatimore të miratohen deri më 30 qershor, ndërsa të hyjnë në fuqi prej fillimit të vitit të ardhshëm. Këto ndryshime tatimore të vendosen në kalendar tatimor që do të jetë kornizë kohore...

Qeveria e Maqedonisë nuk pajtohet me parashikimet e BB-së

Pavarësisht parashikimit të Bankës Botërore se ekonomia maqedonase këtë vit do të rritet për 2.9%, nga Qeveria shprehen optimist se PBB-ja në vitin 2019 do të ketë rritje më të lartë se sa projektimi prej 3.2%. Sipas zëvendëskryeministrit...

Sipas profesorit Sllaveski: Qeveria ka ndaluar rritjen e pensioneve me reformat e bëra

Anëtari i Komiteti Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së, Trajko Sllaveski në konferencë për shtyp tha se qeveria me reformat e bëra ka ndaluar rritjen e mëtejshme të pensioneve. “Me pagën e marsit, ka një rritje minimale të pensioneve prej 0.7 për...

Banka Popullore: Bankënotat e reja nga 500 denarë do të dalin në qarkullin nga viti 2020

Nga fillimi i vitit 2020 bankënotat nga 500 denarë do të dalin me emrin e ri të Bankës Popullore, ndërsa pas tre mujorit të dytë të vitit të ardhshëm do të ndryshohen edhe letrat 10 denarë me ermin e ri.

Rritje ekonomike, por edhe të inflacionit parashikon Banka Botërore

Të vendoset theksi mbi reformat ekonomike dhe stabilizimin e financave publike. Këto janë rekomandimet e Bankës Botërore për Maqedoninë e Veriut për të përshpejtuar procesin e integrimit në Bashkimin Evropian (BE), pasi u arrit zgjidhja e mosmarrëveshjes për emrin me Greqinë.

Gjermania e para me investime në Kosovë

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, ka njoftuar se në kuadër të strukturës së IHD-ve, kapitali dhe fondi i investimeve në aksione arriti vlerën prej 57.8 milionë euro dhe shënoj rritje prej 68.8 përqind, ndërsa IHD-të në formë të instrumenteve të borxhit...

Shqipëria dhe Kosova rritjen më të shpejtë në rajon

Shqipëria dhe Kosova do të jenë dy ekonomitë me rritjen më të shpejtë përgjatë viteve 2019-2021, thotë Instituti i Vienës për Studime Ekonomike në raportin më të fundit për ekonomitë e 23 vendeve të Evropës Qendrore dhe juglindore.  Sipas këtij raporti, rritja...

Në Shqipëri për herë të parë mbi 1 miliard euro investime të huaja

Investimet e huaja në Shqipëri gjatë vitit të kaluar kanë shënuar rekord të ri, të cilat për herë të parë kanë kaluar shifrën e 1 miliard euro. Sipas të dhënave e fundit të Bankës Qendrore në Shqipëri kompanitë...

Sipas FMN së: Lufta tregtare SHBA-Kinë rrezikon stabilitetin botëror

Lufta tregtare ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Kinës përbën rrezikun më të madh për stabilitetin botëror dhe mesa duket stabilizimi fiskal është i nevojshëm për t’iu përgjigjur goditjeve ekonomike në Evropë. Kështu u shpreh drejtori i Zyrës...

Lexo dhe:

Deponimi i dinjitetit

Bën ftohtë. Temperaturat sillen nën zero gradë. Flokët e borës janë shtrirë mirë e mirë sipër pullazeve. Veturat ecin më ngadalë për t’u siguruar...

2 janari ditë pushimi për administratën publike

Qeveria e Maqedonisë ka sjell vendim që dy janari të jetë ditë jo pune për administratën publike. Ky vendim u soll në mbledhjen e...

Shkupjani Mevlan Adili do mbroj ngjyrat e FC Zhalgiris

Mevlan Adili, pas prezantimit te skuadra e re Zhalgiris, ka dhënë një intervistë për faqen zyrtare të klubit lituanes.

Vuçiq i bindur se nuk do ketë marrëveshje me Kosovën

Kryetari i Serbisë, Aleksandar Vuçiq tha sot se është i bindur se nuk do të vijë deri në një marrëveshje me Prishtinën...

Cili është vendi ku njerëzit janë më të lumtur në botë

Finlanda është vendi ku njerëzit janë më të lumtur në botë. Sipas një hulumtimit të bërë pak kohë më parë Finlanda konsiderohet si vendi i...