21.6 C
Skopje
Monday, March 25, 2019
Vendi per Reklame

Ku(sh) është heroi!?

Hero është epiteti që i vihet një personi që shquhet për një vepër të lartë trimërie e vetëmohimi në luftë a në punë për popullin dhe për atdheun e vet, ai që shquhet për trimëri të lartë dhe për guxim të pashoq...

Kosova dhe paradigma munguese e Tiranës zyrtare

1. Përgjatë dekadave të monizmit, shqiptarët e Kosovës jetonin me mirazhin e një Shqipërie të përparuar e të mëkëmbur. S’mund të quheshin të fajshëm; me përjashtim të disa intelektualëve nga Kosova që kishin vizituar Shqipërinë gjatë viteve 70’ të...

DASMA – ISMAIL KADARE

Të tillë dasmë nuk kishte parë ndonjëherë qyteti ynë, - thoshte një bullafiq me fytyrë gazmore, - Dasmë e tillë bën vaki një herë në njëqind vjet ose në dyqind e pesëdhjetë vjet, ose nuk bën vaki fare, veç në qoftë se ka bërë...

Marrëveshja historike me Serbinë është e pamundur!

Shkruan: Prof. Dr. Agni Dika • Askush nuk është kundër dialogut dhe marrëveshjes historike me Serbinë, duke i kthyer në përbërje të Kosovës Preshevën, Bujanovcin dhe Medvegjen. Por, aktualisht bashkimi i këtyre territoreve me Kosovën nuk mund të bëhet...

Marin Mema mesazh “tradhtisë” së politikanëve shqiptarë në Maqedoni

Keni kohë që “rregjeni” duke folur për të drejtat e shqiptarëve në Fyrom kur në fakt keni punuar vetëm kundër interesave të tyre. Keni blerë e shitur vota, interesa, keni masakruar, ushtruar presion, shkarkuar e emëruar shqiptarë në emër të xhepave tuaj.

Gjyqësori, Europa dhe Maqedonia Veriore

Gjyqësori është institucioni më rëndësishëm i një shoqërie dhe shteti në përgjithësi. Në vitin 2017, sidomos me shpalljen e “Planit 3-6-9”, icili në vete ngërthente një pasqyrë të kryerjes së “detyrave primare të shtëpisë” të reformave dhe masave imediate që duhej ndërmarrë,...

Letër EGOs

E dashura Ego, ne të dy njohim shumë mirë njëri tjetrin. Duke qenë se intimitetin ia kemi ndarë vetëm njëri tjetrit. Kemi qenë aq bashkë sa kemi harruar takimin e parë të njohjes. Por, e di se përpos ndonjë fjalosje apo qortimi të vogël, lidhja jonë...

Deponimi i dinjitetit

Bën ftohtë. Temperaturat sillen nën zero gradë. Flokët e borës janë shtrirë mirë e mirë sipër pullazeve. Veturat ecin më ngadalë për t’u siguruar nga ndonjë fatkeqësi. Këmbësorët hedhin hapa me kujdes të shtuar. Shpesh edhe rrëshqasin. S’do mend, jo me vetëdashje si dikur në fëmijëri....

Kapitalizmi Amerikan dhe Sipërmarrësia

Në një takim që kanë zhvilluar ish presidenti i SHBA-ve George W. Bush me ish kryeministrin e Britanisë së Madhe, Tony Blair, thuhet se ai i ka thënë: “The trouble with the French is that they don’t have a word for...

Dita e Holokaustit

Në vitin 1980, sa isha student, e kam bërë një ekskurzion vetanak në disa shtete të Evropës Lindore, të cilat atëherë ishin socialiste dhe anëtare të Paktit të Varshavës. Pasi që i kisha kaluar diku rreth 10 ditë...

Lexo dhe:

Komision voton për heqjen e imunitetit të Gruevskit

Komisioni parlamentare për çështje të rregullores, mandatit dhe imunitetit, me shumicë votash vendosi për heqjen e imunitetin të ish kryeministrit të Maqedonisë, Nikolla Gruevski. Kryetari...

Lyon–Barcelona çerekfinalisti vendoset në Camp Nou

Ndeshja mes Lyonit dhe Barcelonës nuk solli gola duke bërë që çerekfinalisti të vendoset në Camp Nou. Kjo përballjet...

Bie numri i përdoruesve të Facebook në Maqedoni

Sipas  hulumtimeve të Agjencisë për e-tregti në Maqedoni, nga autorja Nina Angelovksa, qasje në internete kanë pasur 79.3% të amvisërive në Maqedoni, që është...

Thaçi kundër idesë së Haradinajt për Konferencë Ndërkombëtare

‘’Nuk duhet të lejojmë që organizohet  një konferencë e tiëllë sepse është rikthim mbrapa dhe involvim i Rusisë në proces. Nuk duhet...

Takohen Thaçi dhe Meta në Munih

Presidenti Hashim Thaçi është duke qëndruar në Munih ku do të marrë pjesë në Konferencën e Sigurisë atje. Ai...