31.6 C
Skopje
Sunday, August 25, 2019
Vendi per Reklame

Je suis Tirana

Protesta është shprehja e pakënaqësisë ndaj një çështjeje të caktuar që ka të bëjë me shoqërinë. Nëpërmjet protestës, grupi i qytetarëve shpreh mospajtimin me vendimet e sjellura nga pushteti e që kanë të bëjnë me jetën e tyre. Format e protestës janë nga më...

Idealisti

Idealizmi është botëkuptim, mënyrë e konceptimit të botës sipas të cilës ideja, mendimi dhe vetëdija janë përcaktuesit, formësuesit dhe formdhënësit e realitetit të jashtëm. Idealist, është personi që, para së gjithash, beson që realiteti është produkt i mendjes dhe idesë.  Për të, realiteti i...

Integrimet ekonomike evropiane dhe historiku i saj

Një histori e shkurtër e integrimeve ekonomike evropiane Pas Luftës së Dytë botërore, kur Europa po kalonte krizat më të thella ekonomike, në Cyrih të Zvicrës, më 19 Shtator 1946, Winston Çerçill do të deklaronte… "gjatë gjithë kësaj kohe ekziston një zgjidhje… prap të ngrisim...

Reflektim mbi qeverisjen dhe politikat makroekonomike

Kthimi i stabilitetit politik dhe përparimi drejt zgjidhjes së mosmarrëveshjes së emrit me Greqinë kanë rritur dukshëm perspektivat për hapjen e negociatave të pranimit në Bashkimin Evropian (BE) në një pritje më shumë se dymbëdhjetë vjet prej marrjes së statusit të kandidatit. Reformat strukturore...

Pasqyrë, moj pasqyrë!

Është e vërtetë se rutina e ditës është e ndryshme për çdonjërin. Çdokush ka stil të veçantë të jetës dhe e krijon rutinën apo e organizon ditën dhe kohën në mënyrën e vet. Por, ama rutina e mëngjesit është e njëjtë, apo të paktën...

Konformisti

Konformizmi quhet fenomeni kur gjëja e merr formën varësisht rrethanës. Diçka që është, gjithmonë, në kërkim të përshtatjes. Konformizmi është si uji, varësisht nga ena e merr formën, varësisht nga ambienti e merr ngjyrën. Konformisti është personi që përshtatet. Konformisti është si plastelina në...

100%..!

Përse jeni shqetësuar zotëri? Ndodhi, pra! Historia aty për aty përsëritet! Ka ardhur koha që edhe ne të kërkojmë diçka në këmbim; Ju kemi dhënë një dorë të mirë. Ju kemi çelur një shteg që, pa lejen tonë nuk do e shihnit kurrë. 100% taksë tarifore mbi importin...

Si do të shpenzohet buxheti prej 3.44 miliard euro?

Qeveria dhe institucionet shtetërore planifikojnë të shpenzojnë një total prej 3.44 miliard euro në vitin e ardhshëm, dhe këtë duke e paraqitur në projekt-buxhet për vitin 2018. Ky është një buxhet 4.7% më i lartë krahasuar me vitin që po e lëmë, dhe më...

Lexo dhe:

Partia e Presidentit Erdogan kërkon rivotim në Stamboll

Partia AK e Presidentit turk, Tayyip Erdogan ka paraqitur zyrtarisht kërkesën për anulimin dhe përsëritjen e zgjedhjeve lokale të Stambollit, më shumë...

Tifozët e Atleticos i fishkëllejnë gjatë gjithë ndeshjes, Ronaldo i ngacmon duke i treguar...

Pjesa e parë mes Atletico Madridit dhe Juventusit në 1/8 e finales së Ligës së Kampionëve përfundoi me rezultat 0-0.

29 vjet nga themelimi i LDK-së

Sot bëhen 29 vjet nga themelimi i Lidhjes Demokratike të Kosovës. Kryetar i parë i kësaj partie, është zgjedhur ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova. Rugova...

Antikorrupsion ende nuk dihet kur do të formohet, por do ketë mandat më të...

Vendimi i ri ligjor për luftën kundër korrupsionit dhe përplasjes së interesave, që është në fazën e miratimit, është dukshëm më...

Cili gjeneral austriak dogji nga themelet Shkupin, duke e zvogëluar gjashtëfish numrin e banorëve?

Është me rëndësi të ceket se edhe Shkupi pësoi një tragjedi të përmasave epike gjatë 26 tetorit 1689. Zjarri që kaploi për...