Ismail Qemali dhe Abdul Hamidi II, teravinë e falnin së bashku

185
Ismail Qemali

Në librin me Kujtime të Ismail Qemalit, krahas shumë ndodhive të shumta rreth çështjes shqiptare dhe osmane, ai përmend edhe një rast kur është falur sëbashku me kalifin Abdul Hamid II.

Ishte në fakt namazi i teravisë, informon foldrejt.com. Në vijim ua sjellim të paprekur shkrimin e burrështetasit shqiptar Ismail Qemaili:

Ndodhte shpesh që bashkë me Sulltanin merrnim pjesë në faljen e namazit të taravise. Ne keto raste une falesha perkashi Sulltanit, i cili e kishte zakon te na keqyrte ne fytyre dhe te na analizonte se si dukeshim. Pas faljes, Sulltani pershendeti ata qe kishin qene ne kete ceremoni e qe po dilnin, duke i thene dy fjale te rastit secilit “mos harro te lutesh per mua, kam nevoje per lutjet e tuaja,” – kujtonte Ismail Qemali.

Burimi: Foldrejt.com

Advertisement