Jordan, ish-sportisti më i pasur në SHBA. Mësoni se sa fiton dhe vlen pasuria e tij! (FOTO)

210
Michael Jordan

Michael Jordan ka fituar më pak se 100 milionë dollarë si lojtari më i madh i të gjitha kohërave NBA, por tani ai është anëtar i listës Forbes të miliarderëve, me një pasuri prej 1.9 miliardë dollarësh.
Ai, gjithashtu, është atleti më i paguar i të gjitha kohërave.
Në vitin 2003, që kur Jordan-i u tërhoq, ai ka ndërtuar karrierën më të suksesshme dhe fitimprurëse deri më sot nga një atlet i mëhershëm.
Ai njihet si një person shumë këmbëngulës i cili është përballur me shumë beteja ligjore.
Nga shtëpitë e mëdha, aeroplanët personalë dhe e deri në fushën e tij të golfit është duke e shojuar jetën e tij pas basketbollit

Jordan sot e kësaj dite fiton më shumë se LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, apo ndonjë lojtar tjetër aktiv.

Jordan still makes more money than LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, or any other active player.

Që nga viti 2015, thuhet të ketë fituar  100 milionë dollarë në vit edhe atë vetëm nga honoraret e Nike-s

As of 2015, he was reportedly making $100 million a year from Nike royalties alone.

Burimi: Business Insider

Të ardhurat e tij tani janë shumë më të mëdha se paga e tij në total që fitonte sa ishte lojtar. Me pagën e NBA-së, ai fitoi 90 milionë dollarë  edhe atë rreth 63 milionë dollarë u siguruan veç në dy sezonet e tij të fundit me Chicago Bulls

And his income now is way more than his total playing salary during his career. He earned $90 million total in NBA salary, and about $63 million of that came in his final two seasons with the Chicago Bulls.

Burimi: Forbes, Spotrac, Basketball-Reference

Vlera e pasurisë së tij në neto besohet të jetë 1.9 miliardë dollarë falë vlerës së lartë të ekipit të tij në NBA, Charlotte Hornets …

His net worth is now believed to be $1.9 billion thanks to the skyrocketing value of his NBA team, the Charlotte Hornets ...

… dhe brendit JORDAN.

... and the Jordan Brand.
Nike Air Jordan 12

Burimi: Forbes

Ai bleu Charlotte Hornets në vitin 2010 për $ 175 milion ..

He bought the Charlotte Hornets in 2010 for $175 million ...

… dhe ai zyrtarisht u bë një miliarder në 2014 kur vlera e franshizës u rrit në NBA.

... and he officially became a billionaire in 2014 when the NBA franchise value rose.
Advertisement

Burimi: Business Insider

Ekipi tani ka vlerën e më shumë se 1 miliard dollarëve dhe Jordan zotëron 90% të klubit.

The team is now worth more than $1 billion, and he owns 90% of the club.

Burimi: Forbes

Sipas Forbes,
në 2018, Jordan ishte personi më i pasur 455-të në SHBA . Ai është gjithashtu ish-atleti më i pasur profesionist

According to Forbes, Jordan was the 455th-richest person in the US in 2018. He's also the richest former professional athlete.
Bur

Burimi: Bussines Insider