Partia e Presidentit Francez Emmanuel Macron ka humbur shumicën e saj të plotë në parlament, pasi një grup deputetësh u shkëputën për të formuar një parti të re.

Ekologjia, Demokracia, Solidariteti është partia e re që do të formohet kryesisht nga shtatë deputetë nga La République en Marche (Në lëvizje) dhe ish-përkrahës të tjerë të presidentit.

Deputetët e larguar duan të përqendrohen në çështjet e gjelbra dhe pabarazinë sociale.

Por vendimi i tyre e lë partinë e Macron me 288 vende, në dhomën e ulët 577 vendesh.

Komentatorët francezë thanë që La République en Marche (LREM) ende kishte mbështetjen e dy aleatëve të tjerë politikë, MoDemit centristist si dhe Agir nga e djathta, që së bashku përbëjnë 56 vende të tjera në Asamblenë Kombëtare.

Ekziston edhe një shans që partia të rimarrë shumicën e saj absolute nëse një mbrojtës tjetër që largohet nga asambleja zëvendësohet nga një deputet pro-Macron.

Kampi Macron është dëmtuar nga një seri zhvillimesh muajt e fundit, dhe media franceze thanë se shtatë deputetët e fundit që largohen kishin ardhur nën presion të madh për të qëndruar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here