Maqedonia – shteti i varfër i politikanëve të pasur

Rriten pagat e zëvendëskryeminsitrave në Republikën e Maqedonisë. Këto ditë ka qarkulluar lajmi se është miratuar projektligji i cili parasheh rritjen e rrogave të zëvendësve të kryeministrit Zeav për 8000 denar në muaj.

228

Zëvendës-kryeministrat e republikës së Maqedonisë, do ta fillojnë vitin e ri me rroga më të mëdha se sa ai që lame më pas.

Këto ditë ka qarkulluar lajmi se është miratuar projektligji i cili parasheh rritjen e rrogave të zëvendësve të kryeministrit Zeav për 8000 denar në muaj.

Bëhet fjalë, gjegjësisht, për Hazbi Hazbi Likën, Koco Angjushevin, Bujar Osmanin, Radmila Sekerinskan dhe Oliver Spasovskin – raporton Kurir.

Me ndryshimet për ligjin e pagave dhe përfitime të tjera të personave përkatës të emëruar në Republikën e Maqedonisë, paga do të llogaritet me një koeficient prej 4% në vend të asaj prej 3,70.

Advertisement

Qytetarët kanë shprehur pakënaqësinë e tyre dhe kanë reaguar në rrjetet sociale në miratimin e këtij projektligji.