Në Shqipëri për herë të parë mbi 1 miliard euro investime të huaja

Sipas të dhënave e fundit të Bankës Qendrore në Shqipëri kompanitë e huaja në vitin 2018 kanë investuar 1 milard e 21 milionë euro, gjegjësisht 13.5 për qind më shumë në krahasim me një vit më parë.

155

Investimet e huaja në Shqipëri gjatë vitit të kaluar kanë shënuar rekord të ri, të cilat për herë të parë kanë kaluar shifrën e 1 miliard euro.

Sipas të dhënave e fundit të Bankës Qendrore në Shqipëri kompanitë e huaja në vitin 2018 kanë investuar 1 milard e 21 milionë euro, gjegjësisht 13.5 për qind më shumë në krahasim me një vit më parë.

Rritje më mëdha të investimeve të huaja janë shënuar në katër sektor: në enregji, në minieria, në patundshmëri dhe në sektorin financiar, ndërsa më pak rritje ka në sektorin e prodhimit

Më së shumti, përkatësisht 467 milion euro janë investuar në prodhimin e energjisë dhe gazit, nga të cilat pjesa më e madhe vije nga Gazesjellësi Transadriatik (TAP) dhe kasakada e Devollit.

Advertisement

Në nxjerrjen e naftës dhe minierave janë investuar 171.1 milion euro, ndërsa në patundshmëri 115 milion euro.