O’Connell: VV po merret me Shqipërinë e madhe, derisa ne kujdesemi për gjërat në Kosovë

94
Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë - Ruairi O’Connel

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell thotë se i vjen keq kur e dëgjon Vetëvendosjen duke folur për idenë e Shqipërisë së madhe, e nuk i trajton çështjet e qytetarëve në Kosovë, të cilat po u mbeten diplomatave, mediave dhe shoqërisë civile për t’u kujdesur.

“Më vjen keq kur e dëgjoj opozitën, rastin e Vetëvendosjes, të hap një zyre në Tiranë për të promovuar idenë e një Shqipërie të madhe që është shumë e rrezikshme e duke mos i trajtuar çështjet e qytetarëve të Kosovës dhe të na lënë neve diplomatëve të kujdesemi për këto sene. Kjo është një strategji që nuk mund të ketë sukses afatgjatë dhe do të ishte shumë e rrezikshme për Kosovën”, tha O’Connell në intervistën dhënë për emisionin “Drejtësia në Kosovë”.

O’Connell e ka kuptuar edhe praktikën e politikanëve në Kosovë, të cilët po bëjnë gjeste patriotike për t’u shfajësuar për skandalet që ndodhin në Kosovë.

Burimi: Kallxo.com

Advertisement