Semafori i parë në botë gjendet në këtë qytet? (FOTO)

121

Semafori i parë në botë që gjendet në Londër i ka bërë 150 vjet.

Sipas BBC, semafori i parë u vendos  në vitin 1868 para  Pallatit Westminster.

Deri në këtë vit të gjitha rrugët, kryqëzimet dhe rregullat në trafik janë kryer nga policët. Vlen të theksohet se semafori në fillim kishte vetëm dy ngjyra gjelbër dhe kuqe.

                           

Advertisement