Shtatë kore nga rajoni bëhen bashkë në Gjakovë të Kosovës

154

7 kore nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e veriut dhe Italia u bënë bashkë në festivalin ndërkombëtar të muzikës korale “A Cappella”, në Gjakovë të Kosovës.

Vendi ynë u përfaqësua nga Shkodra, me korin “Rozafa Ekspresion”, drejtuar nga profesor Zef Çoba të cilët interpretuan disa nga këngët më të bukura shqiptare, por edhe kryevepra botërore

Por mikëpritja që ju bë Shkodres detyroi që kori të dalë jashte repertorit e të sjellë të tjera pjesë si hymnin: Porsi fleta e ejllit të Zotit e Fishtës.

Drejtuesit e festivalit vlerësuan arritjet e këtij viti, duke u shprehur se ky bashkim i jep më shumë vlera këtij organizimi.

Advertisement

Rauf Dhomi, organizator: Duke menduar ti afrojmë të gjitha trevat sëbashku.

Zef Çoba, dirigjent: Muzika luan një rol shumë të madh për vllazërimin e popujve. Koloset e muzikës kanë kompozuar kryevepra që interpretohen në gjithë anët e botës. 

Surprizues ishte interpretimi i grupit arberesh që solli pjesë nga përkujtimi i 550 vjetorit të vdekjes së Skenderbeut.

Në fund për pjesmarrësit u ndanë edhe vleresimet, duke i lënë takim në edicionin e radhës pas një viti.