Si të planifikoni një ndryshim të suksesshëm të karrierës?

176

Të kuptosh se si dëshiron të fitosh jetesën mund të jetë e ndërlikuar nëse po fillon me profesionalizëm. Ka kaq shumë drejtime të mundshme për të shkuar në, secila me grupin e vet të pro dhe kundër, dhe secili me kërkesat e tyre individuale për hyrje. Karriera juaj do të jetë pjesë përbërëse e jetës suaj, kështu që është e domosdoshme të vendosni një mendim të rëndësishëm në planifikimin për një ndryshim të suksesshëm të karrierës

Konsiderata për një karrierë të re

Ka disa gjëra që duhen menduar gjatë shqyrtimit të një ndryshimi në karrierë.

  • vlerat
  • Pikat e shitjes
  • Njohuritë e rrugës së karrierës
  • rrjet
  • Situata financiare
  • Sistemi i mbështetjes
  • koha
  • Gatishmëria për të filluar
  • pritjet

Le të shikojmë secilën nga këto nga ana e tyre.

Advertisement

Vlerat tuaja

Bëni një kërkim të shpirtit për të përcaktuar se çfarë e bën zemrën tuaj të këndojë. A ka shkaqe të veçanta që do të dëshironit të mbështetni përmes punës suaj? A ka një industri që gjithnjë dukej emocionuese për ju? A ka detyra të veçanta që ju pëlqen të bëni? Mendoni me kujdes dhe vizualoni atë që një punëdashëse përmbushëse ju duket.

Këshillë: Marrja e vlerësimit të personalitetit / interesit mund të ndihmojë në sqarimin e vlerave tuaja.

Pikat tuaja të shitjes

Merrni një inventar të detajuar të të gjitha njohurive, aftësive dhe përvojës suaj. Përpiquni thellë në çdo punë, praktikë, përvoja vullnetare, programi i diplomës, etj. Gjithçka ka rëndësi.

Ndërkohë që disa artikuj në inventarin tuaj mund të jenë hiper-specifikë, ju jeni pothuajse të garantuar të gjeni disa që janë më të aplikueshme në mënyrë universale dhe mund të transferohen në përpjekjet tuaja të ardhshme. Për shembull, mund të transferoni aftësitë e ndërtimit të marrëdhënieve, negociatave, rrjetëzimit, organizimit etj.,

Dituria juaj në rrugën e karrierës

Bëni kujdesin tuaj të duhur dhe tërësisht kërkojini industritë, profesionet dhe kompanitë që ju interesojnë. Ju do të dëshironi të keni një kuptim të thellë të çështjeve me të cilat ballafaqohen, qëndrueshmërinë e tyre afatgjatë.

Me të vërtetë duke e ditur se çfarë kërkon industria lidhur me arsimin, përvojën dhe aftësitë, mund të bëni një vlerësim të sinqertë se sa të kualifikuar jeni aktualisht dhe të krijoni një plan për të adresuar çdo boshllëk nëse është e nevojshme. Shënim: Nëse jeni duke synuar një karrierë që është në rënie mendoni me kujdes para se të kryeni kohë dhe burime për ta ndjekur atë.

Rrjeti juaj

Jini pjesë e njerëzve që njihni. A bëjnë ndonjë prej tyre në rolin / fushën që po shqyrton? Nëse është kështu, ato mund të jenë një burim i madh pasi ato mund të ofrojnë informata përtej faqes së internetit të kompanisë, njoftimeve për shtyp dhe postimeve të punës në dispozicion të publikut.

Këshillë: Në disa raste, kontakti juaj mund të jetë në gjendje të rifillojë para një menaxher punësimi, me miratimin e tyre që ju ndihmon të qëndroni në mesin e turmave të aplikantëve të tjerë. Ju duhet të vlerësoni marrëdhënien tuaj me kontaktin dhe sa mirë do të keni intervistën informative para se të bëni hetimin. Nëse i impresiononi, ata mund të sugjerojnë atë!

Gjendja juaj Financiare

Rishikimi i gjendjes suaj financiare është veçanërisht i rëndësishëm nëse do të filloni ose do të kaloni në një profesion. Duhet të përcaktoni se sa para nevojitet për të mbuluar përgjegjësitë tuaja (për vete dhe vartësit tuaj nëse është e aplikueshme) dhe për të ruajtur cilësinë e dëshiruar të jetës.

Nëse puna juaj e ëndrrave paguan  (X) më pak në vit sesa keni nevojë, a keni mjete për të mbuluar mungesën?  A ka mënyra për të ndryshuar mënyrën e jetesës për ta bërë këtë situatë më të zbatueshme?

Sistemi juaj Mbështetës

Mendoni për njerëzit më të afërt për ju. A janë ata mbështetës për zgjedhjen ose ndryshimin e karrierës tuaj në pritje? Çdo lëvizje e rëndësishme e jetës bëhet më e lehtë duke pasur kuptueshmërinë dhe inkurajimin e atyre që janë pranë dhe të dashur për ju. Ndryshimet e karrierës mund të ndikojnë patjetër në familjen tuaj, kështu që ata e dinë se si do të preken.

Koha juaj

Shikoni jetën tuaj si një e tërë. Nëse çdo gjë tjetër përveç karrierës suaj duket të jetë në një gjendje të fluksit, mund të jetë e mençur të ndalosh kalimin e pajisjeve profesionale. Ju gjithashtu do të dëshironi të merrni në konsideratë se çfarë po ndodh në rolin tuaj aktual.

A po konsideroni një ndryshim karriere sepse ndiheni të detyruar? Ose, a keni luksin e kohës për të bërë një tranzicion të qetë dhe të llogaritur? Nëse ndryshimi i karrierës suaj përfshin mësimin e aftësive të reja dhe lidhjen e re, do të keni nevojë për një kohë të konsiderueshme për t’u përgatitur.

Gatishmëria juaj për të filluar

Nëse jeni duke ndryshuar karrierën.A jeni në rregull me potencialisht duke marrë një pozicion të nivelit të hyrjes, pavarësisht disa viteve të përvojës së përgjithshme të punës? Bërja e një ndryshimi drastik mund të kërkojë një ose të dyja këto gjëra, ku secila ju kushton para dhe kohë. Jini të ndershëm me veten para se të bëni ndonjë angazhim

Pritjet tuaja

Profesioni juaj është vetëm një aspekt i jetës suaj. Edhe në qoftë se e vendosni atë që ndjehet si një punë e bërë me porosi, ajo nuk do ta bëjë jetën tuaj të mrekullueshme. Përveç kësaj, çdo rrugë karriere ka metat e saj. Është e rëndësishme ta mbani këtë në mendje kur mendoni përmes lëvizjes tuaj të ardhshme. Mendoni shumë përse jeni duke kërkuar të largoheni nga profesioni juaj i tanishëm në radhë të parë.

A do të zhvendoset në thirrjen e re të lehtësojë dhimbjen që ju motivon për të bërë një ndryshim? Nuk është e mundur të dimë se si do të funksionojë diçka derisa të provoni. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që jeni duke bërë një zgjedhje të llogaritur dhe jo vetëm duke u nisur nga një situatë zhgënjyese profesionale, duke ëndërruar duke shpresuar që gjithçka të përmirësohet.

Mjete të tjera të planifikimit të karrierës / Strategjitë

Siç mund ta shihni, shumë faktorë shkojnë në zgjedhjen ose ndryshimin e karrierës suaj. Lista e mësipërme është vetëm disa nga pikat kryesore të shqyrtimit.

Përveç reflektimit të gjatë dhe ndjekjes së intervistave informative, atje ka mjete dhe strategji shtesë për të ndihmuar në udhëheqjen e procesit tuaj të mendimit. Ndër më të zakonshmet janë vlerësimi i personalitetit / interesit dhe stërvitja e karrierës.

Vlerësimi i personalitetit / interesit

Ekzistojnë vlerësime të panumërta të personalitetit / interesit që mund të merrni për të fituar njohuri më të thellë se si funksionon mendja juaj, çfarë vlerësoni, ku qëndroni interesat tuaja dhe cilat rruge karriere mund të jenë një ndeshje e mirë për ju.

Mendimet përfundimtare në hartimin e ndryshimit të karrierës

Zgjedhja ose ndryshimi i karrierës nuk është e lehtë. Ka shumë kënde që duhet të shqyrtohen para se të ndërmarrin veprime. Meqenëse situata e çdo profesioni është e ndryshme, është e pamundur të kapni çdo nuancë. Megjithatë, ky artikull ka për qëllim të udhëheqë të menduarit tuaj dhe t’ju tregojë burimeve shtesë që mund të ndihmojnë.

Duke bërë një reflektim të thellë, duke përdorur rrjetin tuaj dhe duke përdorur disa nga mjetet / strategjitë e diskutuara këtu, do të jeni mirë në rrugën tuaj për karrierën tuaj të re!