Siljanovska nga përkrahëse e “Plenumit të studentëve” dhe “Revulucionit Laraman” në kandidate e VMRO – DPMNE për kryetar shteti

Nga tetë aplikacioneve të pranuara në arkivat e VMRO-DPMNE-së, jozyrtarisht, një nga aplikacionet është edhe ai i Profesoreshës universitare Gordana Siljanovska- Davkova, e cili është kandidati i preferuar për kryetarë nga radhët e partisë opozitare.

156

Nga tetë aplikacioneve të pranuara në arkivat e VMRO-DPMNE-së, jozyrtarisht, një nga aplikacionet është edhe ai i Profesoreshës universitare  Gordana Siljanovska- Davkova, e cili është kandidati i preferuar për kryetarë nga radhët e partisë opozitare.

Sipas informacioneve të telegrafi.mk, kuotimit i Siljanovska është më i madh që paraqiten në sondazheve të brendshme dhe pritet se do të ketë mbështetjen e shumicës së delegatëve të Konventës që do mbahet më 16 shkurt në Strugë. VMRO-DPMNE, megjithatë, zyrtarisht nuk dëshiron të zbulojë emrat e kandidatëve deri më 5 shkurt. Ata nuk përjashtojnë mundësinë e ndryshimeve në numrin e aplikacioneve të paraqitura, sepse një pjesë e aplikacioneve mund të pranohen edhe me postë.

“Të gjitha aplikacionet do të shqyrtohen më tej nga Komisioni për të kontrolluar kushtet ligjore për kandidatët për President të Republikës dhe pas këtij kontrolli jo më vonë se e marta do të shpallen emrat e kandidatëve të cilët plotësojnë kërkesat ligjore për një kandidat për President të Republikës . Kandidatët që kualifikohen do ti sigurohet kohë dhe hapësirë ​​për prezantimin e programit të tij në prezencë të komisioneve komunale dhe anëtarëve në periudhën prej 6 deri më 16 shkurt “, tha nënkryetar i VMRO-DPMNE-së Vlado Misajlovski.

Më parë, 30 profesorë të kanë bërë propozim që  Profesor Siljanovska të jetë një kandidat jo-partiake për president, dhe ata e mbështesin iniciativën dhe gjithashtu bënë thirrje që të njëjtën ta nëj dhe VMRO-DPMNE.

Advertisement