Tahir Kukaj, imami shqiptari që po bekon detyrat e funksionerëve të ShBA së

Imam Dr. Tahir Kukaj mban fjalimin e rastit përkrah senatorit amerikan Charles Schumer dhe kryetarit Bill DeBlasio në ceremoninë e inaugurimit të asemblesitit të parë musliman dhe afrikan në Staten Island të Nju Jorkut

267

Imam Dr. Tahir Kukaj mban fjalimin e rastit përkrah senatorit amerikan Charles Schumer dhe kryetarit Bill DeBlasio në ceremoninë e inaugurimit të asemblesitit të parë musliman dhe afrikan në Staten Island të Nju Jorkut, shkruan foldrejt.com.

Përndryshe Kukaj është lindur në fshatin Terstenik të Drenasit dhe ka emigruar në Staten Island në SHBA në vitin 2002 për të drejtuar shkollën Islame Miraj. Kukaj ka kryer studimet në Kajro, ku edhe ka punuar në Radio Kajro, emision ky i cili është transmetuar në gjuhën shqipe. Tani, Dr. Kukaj është njëri ndër shqiptarët më me ndikim e më të suksesshëm në Amerikë, duke u bërë kështu zëri dhe krenaria e tyre në gjithë diasporën.

Charles Fall është lider i ri ne Staten Island, zgjedhja e tij ne postin e asembleistit të Asamblesë së New York State është arritje gjigante për Charles, familien e tij dhe per komunitetit musliman në Nju Jork në përgjithësi, njofton foldrejt.com.

Image result for Charles Fall


Advertisement

Në ceremoninë e inaugurimit morrën pjesë te gjithe lideret e New York City, Senator Charles Schumer, kryetari Bill DeBlasio, kongresmeni Max Rose, kryetari i Këshillit të Qytetit të New York, Presidenti i Paralamentit në Albany të New York, liderët fetare, politike dhe shoqërore të New York City.

Ne mesin e ketyre lidereve politike, fetar dhe figurave te ndryshme shoqerore ishte edhe Dr. Tahir Kukaj, Imami i Qendres Islami Kulturore Shqiptare ne Staten Island New York. Imam Dr. Tahir Kukaj eshte zgjedhur nga Assamblesiti Charles Fall te mbajë fjalimin e rastit ne ceremonine e Inaugurimit të tij.

Artikulli i plotë: foldrejt.com