Zyrtare: Ligji për përdorimin e gjuhëve edhe në Gazetën Zyrtare

Sipas ekspretëve juridik Xhaferi nuk ka shkelur asnjë pikë te kushtetutës, sepse Maqedonia është shtet parlamentar dhe nuk mund te mbetet peng i presidentit.

184

Sot kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, nëpërmjet Facebook ka publikuar një shkrim në te cilin thuhet “Ligji për përdorimin e gjuhëve edhe në Gazetën zyrtare!”

Xhaferi nuk ka pritur nënshkrimin e presidentit, i cili vazhdimisht ka kundërshtuar ligjin. Sipas ekspretëve juridik Xhaferi nuk ka shkelur asnjë pikë te kushtetutës, sepse Maqedonia është shtet parlamentar dhe nuk mund te mbetet peng i  presidentit.

Që sot gjuha shqipe do te avancohet në nivel te republikës.

Advertisement