Pikëpamjet raciste te K.Qullafkovës për bashkejetesën në Maqedoni!

Abdylmenaf Bexheti Nuk është hera e parë që Katica Qullafkova, gjuhëtare apo edhe shkrimtare, siç e konsideron veten, publikon qëndrime personale që nuk i ka...

Disa nga thëniet më të mira nga Rumi

Disa nga thëniet më të mira nga Rumi Ndonëse rruga s’merr kurrë fund, bëj një hap përpara dhe vazhdo të ecësh, mos u tut nga...

Mitologjia e Planit Marshall

Mitologjia e Planit Marshall E kotë të bëhen krahasime me programin që rindërtoi Europën pas Luftës së Dytë Botërore: Pati shumë më tepër para (dhe...

Ekonomistët duhet të mësojnë të mendojnë “jashtë skemave”

Ekonomistët duhet të mësojnë të mendojnë “jashtë skemave” Rana Foroohar Gjithmonë befasohem se sa lineare janë shumica e mendimeve ekonomike. Ekonomistët mbajnë një qëndrim të prerë mbi...

Prespektiva ekonomike post KOVID-19

Prespektiva ekonomike post KOVID-19 Ali Maksuti Jeta e njeriut është më me vlerë se çdo gjë tjetër dhe kjo nuk ka çmim. Kjo fjali sjell në...

XHEPI I HEMIT

Brikena Bakiasi Gogoli shkroi ʺFrymë të vdekuraʺ, i frymëzar nga një kusi do thoshin post–faktet, ku metaforat iu...

LËNI INATET OPOZITË, BASHKOHUNI SA MË SHPEJTË!

LËNI INATET OPOZITË, BASHKOHUNI SA MË SHPEJTË! Pse po na torturoni e na maltretoni ju të opozitës shqiptare, a kështu mendoni ta fitoni pozitën skandaloze-seksuale-korruptive?...

SHPORRU, QEVERI OROSPI!

Shporru, moj Qeveri orospi kurvare, tradhtare e kombit, gjuhës e kulturës sonë, ty, që na ke ç'nderuar, poshtërruar e ofenduar qenien tonë kombëtare. Ty,...

Kujdes BE, kur kemi jetuar ne këtu ju egërsira malesh keni qenë

E dashur BE nëse ju luani me qenien tonë kombëtare e shtetërore, atëherë ne si komb e dy shteteve shqiptare jemi të detyruar të...

KUAJT E RISOJIT GJOBITEN

Nga Gena Bakiasi Lëvizja është mundimi i domozdoshëm, është mitra e krijimit. Të mbathësh kuajt e Risojit dhe të lëvizësh drejt dashurisë me parashikimin e...

Follow us

0FansLike
0FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Latest news